Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp wigilijny wędzony w garnku parowym

Karp wigilijny wędzony w garnku parowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16074

Dodano:

Odsłon: 3758

Wyborny karp na Wigilię.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rybę dokładnie sprawić, dokładnie opłukać i pokroić w dzwonka. Wszystkie składniki na marynatę połączyć, wymieszać i polać rybę i odstawić na 2 godziny.

  2. Następnie usmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. W garnku parowym wyłożyć dno folią aluminiową i wysypać herbatę wymieszaną z cukrem.

  3. Nałożyć szklane naczynie do gotowania, ułożyć przygotowaną rybę i przykryć. Garnek postawić na średnim ogniu do momentu aż cukier z herbatą zacznie dymić.

  4. Nie odkrywając zestawić z ognia i wędzić rybę przez około 20 minut.
    Folię musimy rozłożyć w garnku bo inaczej przypali się nam garnek!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń