Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny karp na Wigilię.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1675
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 240
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 564
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1675
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 240
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 564
Składniki
Wykonanie: Rybę dokładnie sprawić, dokładnie opłukać i pokroić w dzwonka. Wszystkie składniki na marynatę połączyć, wymieszać i polać rybę i odstawić na 2 godziny.
Następnie usmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. W garnku parowym wyłożyć dno folią aluminiową i wysypać herbatę wymieszaną z cukrem.
Nałożyć szklane naczynie do gotowania, ułożyć przygotowaną rybę i przykryć. Garnek postawić na średnim ogniu do momentu aż cukier z herbatą zacznie dymić.
Nie odkrywając zestawić z ognia i wędzić rybę przez około 20 minut. Folię musimy rozłożyć w garnku bo inaczej przypali się nam garnek!