Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z kaszanki do piwa idealna
Przepis zaczynamy od wymieszania kaszanki z pokrojoną w kostkę cebulą, całość doprawiając pieprzem, słodką papryką, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Następnie pieczemy w rękawie przez około 20 – 25 minut. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącej wody, po czym kroimy szczypior oraz buraczki w plasterki. Po upieczeniu się kaszanki mieszamy ją ze szczypiorem i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstałą masę przekładamy do foremek i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy naszą kaszankową galaretkę, kroimy w plastry, a następnie bierzemy patyczek do szaszłyków i nabijamy kolejno: buraczany plaster, chrzan, galaretkę, znowu buraczka i całość wykańczamy marynowaną pieczarką. Tak przygotowane szaszłyki podajemy z piwem Belfast, albo jakimkolwiek innym
Biała kaszanka zrobiona z kaszy jęczmiennej i gryczanej, na mięsie z wieprzow...
Odsłon: 4943
Biała kaszanka zrobiona z trzech rodzajów kasz oraz dodaniem do niej mięsa wi...
Odsłon: 428
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli...
Odsłon: 40937
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 285
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 273
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 130
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli...
Odsłon: 40937
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 285
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 273
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 130
Składniki
Przepis zaczynamy od wymieszania kaszanki z pokrojoną w kostkę cebulą, całość doprawiając pieprzem, słodką papryką, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Następnie pieczemy w rękawie przez około 20 – 25 minut. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącej wody, po czym kroimy szczypior oraz buraczki w plasterki. Po upieczeniu się kaszanki mieszamy ją ze szczypiorem i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstałą masę przekładamy do foremek i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy naszą kaszankową galaretkę, kroimy w plastry, a następnie bierzemy patyczek do szaszłyków i nabijamy kolejno: buraczany plaster, chrzan, galaretkę, znowu buraczka i całość wykańczamy marynowaną pieczarką. Tak przygotowane szaszłyki podajemy z piwem Belfast, albo jakimkolwiek innym
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1729
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2402