Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, dzisiejsza propozycja bardzo dobrze wpisuje się w te przyjemności.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Kaszankę obieramy z osłonki i kroimy na połowę. Całość kładziemy na folię . Jeżeli ktoś lubi to może dodać swoje ulubione przyprawy, ale w moim przypadku nie robiłem tego.
Cebulę obieram i kroję na plasterki. Skrapiam delikatnie oliwą i kładę ulubioną ilość cebuli.
Na pokrojoną cebulę kładziemy kawałki pokrojonej nektarynki oraz pokrojoną w słupki kalarepę.
Całość zawijamy i kładziemy na grillu. Ja zazwyczaj używam grilla elektrycznego, więc proces pieczenia wygląda inaczej.
Korzystając z wolnego miejsca na grillu dokładamy obraną, pokrojoną w plastry i posypaną przyprawami cukinię. Całość pieczemy około 20-30 minut w zależności od temperatury osiąganej przez grill.
Dzięki temu, że całość była zawinięta w folię a nie pieczona bezpośrednio to kaszanka i reszta dodatków są uduszone przez co smakują inaczej i wybornie.
Dla tych co lubią tradycyjnie na talerzu, dodajemy upieczoną cukinie. Smacznego