Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, dzisiejsza propozycja bardzo dobrze wpisuje się w te przyjemności.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Kaszankę obieramy z osłonki i kroimy na połowę. Całość kładziemy na folię . Jeżeli ktoś lubi to może dodać swoje ulubione przyprawy, ale w moim przypadku nie robiłem tego.
Cebulę obieram i kroję na plasterki. Skrapiam delikatnie oliwą i kładę ulubioną ilość cebuli.
Na pokrojoną cebulę kładziemy kawałki pokrojonej nektarynki oraz pokrojoną w słupki kalarepę.
Całość zawijamy i kładziemy na grillu. Ja zazwyczaj używam grilla elektrycznego, więc proces pieczenia wygląda inaczej.
Korzystając z wolnego miejsca na grillu dokładamy obraną, pokrojoną w plastry i posypaną przyprawami cukinię. Całość pieczemy około 20-30 minut w zależności od temperatury osiąganej przez grill.
Dzięki temu, że całość była zawinięta w folię a nie pieczona bezpośrednio to kaszanka i reszta dodatków są uduszone przez co smakują inaczej i wybornie.
Dla tych co lubią tradycyjnie na talerzu, dodajemy upieczoną cukinie. Smacznego