Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, dzisiejsza propozycja bardzo dobrze wpisuje się w te przyjemności.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Kaszankę obieramy z osłonki i kroimy na połowę. Całość kładziemy na folię . Jeżeli ktoś lubi to może dodać swoje ulubione przyprawy, ale w moim przypadku nie robiłem tego.
Cebulę obieram i kroję na plasterki. Skrapiam delikatnie oliwą i kładę ulubioną ilość cebuli.
Na pokrojoną cebulę kładziemy kawałki pokrojonej nektarynki oraz pokrojoną w słupki kalarepę.
Całość zawijamy i kładziemy na grillu. Ja zazwyczaj używam grilla elektrycznego, więc proces pieczenia wygląda inaczej.
Korzystając z wolnego miejsca na grillu dokładamy obraną, pokrojoną w plastry i posypaną przyprawami cukinię. Całość pieczemy około 20-30 minut w zależności od temperatury osiąganej przez grill.
Dzięki temu, że całość była zawinięta w folię a nie pieczona bezpośrednio to kaszanka i reszta dodatków są uduszone przez co smakują inaczej i wybornie.
Dla tych co lubią tradycyjnie na talerzu, dodajemy upieczoną cukinie. Smacznego