Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, np. do piwa lub podwieczorek albo kolacja. Dużą zaletą jest to, że można dodac do niego ulubione dodatki. Nam smakuje najbardziej z czerwoną papryką, smażoną cebulką, szynką i żółtym serem
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Cebulę należy drobno pokroić i przesmażyć do zrumienienia na oleju, przełożyć do miseczki. Na tym samym oleju przesmażyć kilka minut paprykę pokrojoną w kostkę. Ser i szynkę pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z przyprawami do uzyskania puszystej masy, wlewać strumieniem oliwę, nadal miksując. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, krótko miksować (do połączenia składników). Dodać pozostałe dodatki, wymieszać łyżką. Formę keksową wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłozyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temp. 190 stopni ok. 45 min. (do suchego patyczka). My zajadaliśmy z pomidorami, dobrze też smakuje z ketchupem. Smacznego :-)