Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2123

Dodano:

Odsłon: 10635

Przepis na pyszne kiełbaski w cieście francuskim, wspaniała przekąska dla dzieci i dorosłych. Świetnie smakuje na ciepło i zimno. Pomysł na przystawkę na imprezę w tym kinderbal.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 15 kiełbasek np. roztoczańskich lub parówki
  • 10 dag sera żółtego
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiełbaski w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Nastawiamy piekarnik na 180 st.C. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy podłużnie na trzy części a następnie na pięć tak aby w efekcie końcowym wyszło nam 15 kwadracików. Na każdy kwadrat sypiemy trochę sera, układamy kiełbaskę i zawijamy. Gotowe kiełbaski układamy na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym posmarowanym olejem i posypanym mąką. Blaszkę z kiełbaskami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut- aż się ciasto zarumieni. Wyjmujemy, studzimy.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń