Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne zastosowanie popularnego ziemniaka
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30889
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3624
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30889
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3624
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Składniki
Składniki ciasta zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce - min.2h. Ciastem wylepić spód i brzegi okrągłej średniej foremki, nakłuć widelcem i podpiec (ok.5 min, 180 st)
Na cieście ułożyć marchew i brokuły. Śmietanę, natkę, przyprawy , jajka rozbełtać, dołozyć do tego ziemniaki i wymieszać. 1/2 tej mieszanki wyłożyć na jarzyny, na tym rozłożyć równomiernie podsmażoną na oleju kiełbasę z cebulką, na to z kolei reszta ziemniaków.
Całość pieczemy ok.50 min w temp.180 st.
Smacznego