Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne zastosowanie popularnego ziemniaka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13243
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5000
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13243
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5000
Składniki
Składniki ciasta zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce - min.2h. Ciastem wylepić spód i brzegi okrągłej średniej foremki, nakłuć widelcem i podpiec (ok.5 min, 180 st)
Na cieście ułożyć marchew i brokuły. Śmietanę, natkę, przyprawy , jajka rozbełtać, dołozyć do tego ziemniaki i wymieszać. 1/2 tej mieszanki wyłożyć na jarzyny, na tym rozłożyć równomiernie podsmażoną na oleju kiełbasę z cebulką, na to z kolei reszta ziemniaków.
Całość pieczemy ok.50 min w temp.180 st.
Smacznego