Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne zastosowanie popularnego ziemniaka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9574
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20864
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9574
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20864
Składniki
Składniki ciasta zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce - min.2h. Ciastem wylepić spód i brzegi okrągłej średniej foremki, nakłuć widelcem i podpiec (ok.5 min, 180 st)
Na cieście ułożyć marchew i brokuły. Śmietanę, natkę, przyprawy , jajka rozbełtać, dołozyć do tego ziemniaki i wymieszać. 1/2 tej mieszanki wyłożyć na jarzyny, na tym rozłożyć równomiernie podsmażoną na oleju kiełbasę z cebulką, na to z kolei reszta ziemniaków.
Całość pieczemy ok.50 min w temp.180 st.
Smacznego