Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zamrażarce znalazłam różne ryby : płotki, wzdręgi i leszcze. Myśląc co z nich zrobić wpadłam na pomysł i zrobiłam klopsiki rybne w occie. Już najwyższy czas aby je zrobić i mieć na kolację wigilijną. Oczywiście można je przygotować na każdą okazję i to świetny pomysł na wykorzystanie ościstych ryb jakimi są właśnie leszcze.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
Składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować. Gotować ją około 10 minut na małym ogniu. Bułkę namoczyć w mleku. Rybę razem z odciśniętą bułką zmielić w maszynce do mięsa na najdrobniejszym sitku. Dodać jajko i wyrobić masę. Formować kulki większe od orzecha włoskiego, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Gotowe klopsiki wkładać do gorącej zalewy i zostawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć klopsiki do słoików, zalać zalewą i zakręcić słoiki. Przechowywać w lodówce. Podawać po kilku dniach. Do dłuższego przechowywania zapasteryzować.