Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zamrażarce znalazłam różne ryby : płotki, wzdręgi i leszcze. Myśląc co z nich zrobić wpadłam na pomysł i zrobiłam klopsiki rybne w occie. Już najwyższy czas aby je zrobić i mieć na kolację wigilijną. Oczywiście można je przygotować na każdą okazję i to świetny pomysł na wykorzystanie ościstych ryb jakimi są właśnie leszcze.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1472
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1472
Składniki
Składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować. Gotować ją około 10 minut na małym ogniu. Bułkę namoczyć w mleku. Rybę razem z odciśniętą bułką zmielić w maszynce do mięsa na najdrobniejszym sitku. Dodać jajko i wyrobić masę. Formować kulki większe od orzecha włoskiego, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Gotowe klopsiki wkładać do gorącej zalewy i zostawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć klopsiki do słoików, zalać zalewą i zakręcić słoiki. Przechowywać w lodówce. Podawać po kilku dniach. Do dłuższego przechowywania zapasteryzować.