Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zamrażarce znalazłam różne ryby : płotki, wzdręgi i leszcze. Myśląc co z nich zrobić wpadłam na pomysł i zrobiłam klopsiki rybne w occie. Już najwyższy czas aby je zrobić i mieć na kolację wigilijną. Oczywiście można je przygotować na każdą okazję i to świetny pomysł na wykorzystanie ościstych ryb jakimi są właśnie leszcze.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować. Gotować ją około 10 minut na małym ogniu. Bułkę namoczyć w mleku. Rybę razem z odciśniętą bułką zmielić w maszynce do mięsa na najdrobniejszym sitku. Dodać jajko i wyrobić masę. Formować kulki większe od orzecha włoskiego, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Gotowe klopsiki wkładać do gorącej zalewy i zostawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć klopsiki do słoików, zalać zalewą i zakręcić słoiki. Przechowywać w lodówce. Podawać po kilku dniach. Do dłuższego przechowywania zapasteryzować.