Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2687
Dodano: 15.12.2015
Odsłon: 12435
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ta ilość zalewy wystarcza idealnie na 750 g. Mięsa.
Składniki :
4 szklanki wody
1 szklanka octu spirytusowego 10 %
Kilka ziaren pieprzu
Kilka ziaren ziela angielskiego
4 łyżki cukru
Odrobina chili w proszku
1 duża cebula pokrojona w półplasterki
2 listki laurowe
1 mała puszka koncentratu pomidorowego 70 g. (opcja 2 )
Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i pogotować około 5 minut aż cebula nam się sparzy i zmięknie. Odstawić do wystygnięcia. Zimną zalewą zalałam jeden słoik kotlecików do pozostałej zalewy dodałam małą puszkę koncentratu pomidorowego (opcja 2 ) ponownie zagotowałam i odstawiłam do wystygnięcia i zalałam drugi słoik kotlecików. Wstawiamy do lodówki aby kotleciki przeszły zalewą i na święta zagrycha jak się patrzy :) Ja zrobiłam już dziś. Tak przygotowane mogą stać bardzo długo.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kasia90 17 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Pulpeciki robię tak samo jak normalne mielone tylko formuje malutkie :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

Danaida 16 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
A te pulpeciki jak robisz?3 Kto głosował? | Odpowiedz