Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne idealne na przekąskę lub na zagrychę ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 364
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17140
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 364
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17140
Składniki
Ta ilość zalewy wystarcza idealnie na 750 g. Mięsa. Składniki : 4 szklanki wody 1 szklanka octu spirytusowego 10 % Kilka ziaren pieprzu Kilka ziaren ziela angielskiego 4 łyżki cukru Odrobina chili w proszku 1 duża cebula pokrojona w półplasterki 2 listki laurowe 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 70 g. (opcja 2 ) Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i pogotować około 5 minut aż cebula nam się sparzy i zmięknie. Odstawić do wystygnięcia. Zimną zalewą zalałam jeden słoik kotlecików do pozostałej zalewy dodałam małą puszkę koncentratu pomidorowego (opcja 2 ) ponownie zagotowałam i odstawiłam do wystygnięcia i zalałam drugi słoik kotlecików. Wstawiamy do lodówki aby kotleciki przeszły zalewą i na święta zagrycha jak się patrzy :) Ja zrobiłam już dziś. Tak przygotowane mogą stać bardzo długo.