Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eleganckie, wykwintne danie, które idealne sprawdzi się podczas spotkań towarzyskich, ale także wieczoru we dwoje.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1622
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1622
Składniki
Krewetki rozmrażamy – najlepiej przelać je wrzątkiem na sitku.
Ananasa kroimy w kostkę.
Majonez mieszamy z przecierem pomidorowym, przyprawiamy szczyptą papryki i chilli (musi pozostać ostry smak w ustach po zjedzeniu). Dodajemy koniak (opcjonalnie).
Przekładamy do pucharków i dekorujemy koperkiem. Przed podaniem, dobrze jest schłodzić chwilkę w lodówce. Podajemy z kromką pieczywa czosnkowego.