Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eleganckie, wykwintne danie, które idealne sprawdzi się podczas spotkań towarzyskich, ale także wieczoru we dwoje.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Krewetki rozmrażamy – najlepiej przelać je wrzątkiem na sitku.
Ananasa kroimy w kostkę.
Majonez mieszamy z przecierem pomidorowym, przyprawiamy szczyptą papryki i chilli (musi pozostać ostry smak w ustach po zjedzeniu). Dodajemy koniak (opcjonalnie).
Przekładamy do pucharków i dekorujemy koperkiem. Przed podaniem, dobrze jest schłodzić chwilkę w lodówce. Podajemy z kromką pieczywa czosnkowego.