Do góry

Przekąski Przepis na:

Kolorowa mięsna galaretka

Kolorowa mięsna galaretka

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 4955

Dodano:

Odsłon: 2130

Delikatne mięso z kurczaka i zdrowe warzywa, mogą być ozdobą stołu.

Składniki

  • 1/3 brokuł
  • 1/3 kalafiora
  • 1 marchew
  • Mięso dowolne z kurczaka
  • Vegeta
  • 1 opakowanie żelatyny
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso gotujemy z dodatkiem Vegety oraz marchwi.
    2. Brokuł oraz kalafior również gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 3. Po ugotowaniu warzywa dzielimy na mniejsze różyczki i układamy na dnie naczynia, najpierw brokuł.

  3. 4. Marchew kroimy w słupki i układamy na brzegach.

  4. 5. Następnie kalafior.

  5. 6. Mięso po ugotowaniu obieramy z kostek i wykładamy na wierzchu warzyw.
    7. Dekorujemy plasterkami marchewki.

  6. 8. Żelatynę mieszamy z wywarem rosołowym.
    9. Zalewamy mięso tak żeby było wszystko przykryte.

  7. 10. Chłodzimy w lodówce, co najmniej 3 godziny.
    11. Przekąska gotowa.
    12. Smacznego.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń