Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny w Korei fast food. Serowy hot dog. Koreańczycy lubią chyba wszystko z cukrem więc i tutaj jest :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Składniki
Parówki przekrawamy w poprzek na pół. Ser kroimy mniej więcej na wielkość parówek. Następnie parówki i ser nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Pora zrobić ciasto :)<br /> Do głębokiego naczynia wsypujemy mąkę, sól, cukier puder, proszek do pieczenia. Wlewamy mleko i jajko. Wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto musi być gęste, żeby nie ściekało. Wyrobione przelewamy do płytszego naczynia takiego, żeby można było parówkę i ser zanurzyć w cieście.
Na patelnię wlewamy taką ilość oleju, żeby sięgał do połowy parówek i rozgrzewamy. Teraz obtaczamy całość w cieście, następnie obsypujemy dokładnie bułką tartą. Bułki nie żałować. Następnie wkładamy do gorącego oleju i smażymy około 1 minuty z każdej strony.
Usmażonego hot doga obtaczamy w cukrze i polewamy musztardą i keczupem. Życzę smacznego.