Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówka z serem w mega chrupiącej panierce to idealny patent na imprezową przekąskę. Sekretem wyjątkowej chrupkości jest ciasto i azjatycka bułka tarta.
Patyczki do szaszłyków
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 426
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5434
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 426
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5434
Składniki
Parówki dzielimy na pół. Na długie patyczki do szaszłyków nabijamy po pół parówki i kawałek sera żółtego. Jeśli wolicie opcję bez sera, nabijcie na patyczki całe parówki.
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Powinno być dość gęste i klejące. Ciasto przelewamy do wysokiej szklanki, do 2/3 wysokości. Na duży talerz wysypujemy panko. Parówki moczymy w cieście, nadmiar delikatnie strzepujemy. Od razu obtaczamy w panko i odstawiamy. Przygotowujemy od razu wszystkie dogi - ciasto bardzo dobrze się trzyma i nie zjeżdża z parówek.
Do wysokiego garnka nalewamy olej. Musi być go dużo, aby całe parówki z serem były zamoczone. Kiedy olej będzie bardzo mocno nagrzany wkładamy hot dogi tak, aby patyczek wystawał poza olej. Smażymy na rumiany kolor. Po wyciągnięciu odstawiamy na ręcznik papierowy. Hot dogi podajemy gorące. Najlepiej smakują z ostrym sosem i świeżą surówką.