Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis kuchni koreańskiej czyli hot dogi na patyku. W Korei Południowej są jednym z bardziej popularnych street foodów. Są to hot dogi z serem. Fajna przekąska, szczególnie dla dzieci :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Składniki
1 szklanka = 250 ml Do miski wbić jajko, dodać cukier, wszystko miksować do momentu, aż masa jajeczna zrobi się jasna i gładka. Dodać sól, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko, wszystko wymieszać szpatułką. Powinno powstać gęste, ciągnące się ciasto. Jeśli jest za gęste trzeba dodać troszkę mleka.
Jeśli macie długą parówkę należy odkroić mały kawałek z każdej parówki (takie 1/3 parówki). Ukroić mały kawałek twardej mozzarelli - długość taka jak długość odkrojonej parówki. Parówkę i ser nadziać na patyczek. Jeśli macie krótsze parówki można owinąć parówki tylko plastrem sera topionego lub zwykłego żółtego sera.
Wsypać panierkę panko lub bułkę tartą na podłużny talerzyk. Można zamrozić kilka kromek chleba tostowego i zmiksować w blenderze kielichowym. Ciasto wlać również na podłużny talerzyk. Na patelnię wlać dość sporą ilość oleju. Olej nagrzać tak, żeby był bardzo ciepły. Każdego hot doga obtoczyć dość grubo w cieście, następnie szybko obtoczyć w panierce panko lub w bułce tartej. Postępować tak z każdym hot dogiem. Hot dogi kłaść na patelnię na głęboki tłuszcz. Na początku ustawić dużą moc palnika. Obracać z każdej strony formując okrągły kształt, zmniejszyć moc palnika w trakcie smażenia, aby hot - dogi nie były surowe w środku. Smażyć na złoty kolor, lekko ostudzić, podawać z keczupem. Smacznego!