Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste w przygotowaniu, a do tego niezwykle efektowne koreczki, które świetnie sprawdzą się na imprezach. Rozchwytywane przez dzieci i dorosłych. Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1063
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1005
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1063
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1005
Składniki
Banany obieramy, kroimy na plasterki o grubości około 5-10 mm i skrapiamy sokiem z cytryny.
Kiwi obieramy ze skórki, odcinamy twarde końce i kroimy na plasterki o grubości około 5 mm.
Winogron myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Brzoskwinie myjemy, kroimy na pół, wyciągamy pestkę. Obieramy skórkę.
Na wykałaczki nadziewamy owoce zaczynając od ciemnego winogrona, następnie: kiwi, brzoskwinie, jasny winogron i banan. Koreczki ozdabiamy listkami mięty. Podajemy ułożone na dekoracyjnej desce. Smacznego!