Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki sylwestrowe zachwycą zarówno wyglądem, jak i smakiem. Te kolorowe przekąski łączą w sobie chrupkość tostowego pieczywa, świeżość sałaty oraz soczystość pomidorków koktajlowych, dzięki czemu kuszą już samym wyglądem. Koreczki są świetną propozycją na Sylwestra – przyciągną wzrok gości, a jednocześnie pozwolą cieszyć się różnorodnością smaków bez konieczności spędzania długich godzin w kuchni. Sprawdzą się zarówno jako przekąska przy rozmowach, jak i podczas szampańskiej zabawy. Wypróbuj ten sprawdzony przepis i zaskocz swoich bliskich wyjątkowym smakiem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 330
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1744
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 330
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1744
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Składniki
Odkrój skórki z chleba tostowego. Każdą kromkę przekrój na 4 kwadraty. Ułóż je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 180 st. Celsjusza i piecz przez 5-7 minut, aż tosty będą złote i chrupiące. Wyjmij i ostudź.
Sałatę porwij w palcach, a ser żółty pokrój na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Złóż koreczki sylwestrowe. Na kawałku podpieczonego chleba połóż kawałek sałaty, następnie plasterek ogórka i żółty ser. Wędlinę zwiń w rulonik i połóż na wierzchu koreczka, a następnie przykryj ją kawałkiem sałaty i połóż pomidorka koktajlowego. Zepnij całość wykałaczką.
Powtórz dla pozostałych składników. Alternatywnie, zamiast pomidorków możesz użyć zielonych oliwek.
Koreczki podawaj od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 24 godzin.