Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na towarzyskie spotkania.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231936
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231936
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy 24 krążki o średnicy 5 cm.
Każdy otwór formy na muffiny wykładamy krążkami papieru do pieczenia. Do każdego wkładamy po krążku ciasta francuskiego, smarujemy rozmąconym jajkiem. Na każdy krążek nakładamy po plastrze salami (smarujemy jajkiem). Każdy plaster przykrywamy drugim krążkiem ciasta (smarujemy jajkiem).
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy 20 min. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Na każdy krążek nakładamy po łyżeczce serka śmietankowego. Plaster salami nacinamy i zwijamy w kielich. Na ozdobną wykałaczkę nabijamy oliwkę, listek natki pietruszki i zwinięty plaster salami. Wbijamy w koreczek. Podobnie postępujemy z pozostałymi przekąskami.