Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na towarzyskie spotkania.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 882
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4141
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 882
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4141
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy 24 krążki o średnicy 5 cm.
Każdy otwór formy na muffiny wykładamy krążkami papieru do pieczenia. Do każdego wkładamy po krążku ciasta francuskiego, smarujemy rozmąconym jajkiem. Na każdy krążek nakładamy po plastrze salami (smarujemy jajkiem). Każdy plaster przykrywamy drugim krążkiem ciasta (smarujemy jajkiem).
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy 20 min. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Na każdy krążek nakładamy po łyżeczce serka śmietankowego. Plaster salami nacinamy i zwijamy w kielich. Na ozdobną wykałaczkę nabijamy oliwkę, listek natki pietruszki i zwinięty plaster salami. Wbijamy w koreczek. Podobnie postępujemy z pozostałymi przekąskami.