Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na towarzyskie spotkania.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 670
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 670
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy 24 krążki o średnicy 5 cm.
Każdy otwór formy na muffiny wykładamy krążkami papieru do pieczenia. Do każdego wkładamy po krążku ciasta francuskiego, smarujemy rozmąconym jajkiem. Na każdy krążek nakładamy po plastrze salami (smarujemy jajkiem). Każdy plaster przykrywamy drugim krążkiem ciasta (smarujemy jajkiem).
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy 20 min. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Na każdy krążek nakładamy po łyżeczce serka śmietankowego. Plaster salami nacinamy i zwijamy w kielich. Na ozdobną wykałaczkę nabijamy oliwkę, listek natki pietruszki i zwinięty plaster salami. Wbijamy w koreczek. Podobnie postępujemy z pozostałymi przekąskami.