Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niebanalny sposób na zdrowe rozgrzewanie!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113072
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113072
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Rodzynki namaczam we wrzątku. Pęczak zalewam wodą, solę i zagotowuję. Zmniejszam moc palnika. Jabłko obieram i kroję w kostkę. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. Do pęczaku dodaję odsączone rodzynki, jabłko i marchew. Gotuję do miękkości kaszy. Przyprawiam do smaku. Dolewam wodę, jeśli potrzeba. W małym garnku zagotowuję wodę. Solę i dodaję ocet. Robię wir i ostrożnie przelewam jajo. Gotuję niecałe 2 minuty. Przecedzam na sitko. Gorący pęczak mieszam z serkiem homogenizowanym. Nakładam jajo. Posypuję posiekanym szczypiorem i gruboziarnistą solą.