Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla pasztecików . Bez zawijania . Idealne do barszczu czerwonego czy żurku. Farsz doprawiamy według swojego gustu- u mnie tym razem troszeczkę ostrzejsza wersja.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 24
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6791
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 237
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 441
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 24
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6791
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 237
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 441
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto dobrze ze sobą zagnieść. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne – gdy jednak będzie za suche dodaj śmietany. Odkładamy na 1 godzinę do lodówki. 2. Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach 3. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju dodaj cebulę i pieczarki. Smaż na średnim ogniu aż odparuje płyn spod pieczarek. 4. Jajka obierz i zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach bezpośrednio do pieczarek . Całość dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. 5. Ciasto podziel na 4 części. Każdą z nich rozwałkuj na prostokąt i przełóż go na blachę do babeczek uprzednio posmarowanej olejem. Ciasto dociśnij dp foremek i odetnij nadmiar ciasta. 6. Do każdego dołka nałóż farsz z pieczarek. 7. Piecz 30 min w 190 stopniach (góra-dół)