Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis siostry Anastazji - siekany kotlet drobiowy. Przepis znajduje się w książce "Specjały siostry Anastazji", zachęcam do lektury, ponieważ można tam znaleźć świetne przepisy na różne okazje, pozdrawiam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, dodać sól i pieprz ( u mnie po pół łyżeczki ale można więcej), przyprawę do kurczaka, surowe żółtka, wszystko wymieszać i zostawić na 10-15 minut. Ubić białka na sztywno. Do mięsa dodać mąki oraz pianę z białek i lekko wymieszać. Kłaść łyżką lub małą chochlą na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor. Podawać jako dodatek do obiadu lub na zimno do kanapki. Smacznego!