Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 08.05.2009
Odsłon: 10512
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź.
Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy.
Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę.
Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych.
Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

lidka1 07 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
wczoraj zrobiłam z sosem z suszonych grzybów. Bajeczne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

lidka1 07 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
wczoraj zrobiłam z sosem a suszonych grzybków. Bajeczne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

mantis 06 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
kotleciki wyszly przepyszne. na pewno na stale wejda do mojego jadlospisu (super dla wegetarian).jedyne co, to chyba dodalam ciut za duzo serka plesniowego i troszke sie "rozeszly":)
ale w smaku mniam mniam!
polecam i dziekuje za inspiracje:)
0 Kto głosował? | Odpowiedz