Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki z kaszy gryczanej z dodatkiem sera pleśniowego, doskonałe zarówno jako przekąska jak i danie główne.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4918
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1366
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4918
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1366
Składniki
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź.
Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy.
Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę.
Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych.
Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.