Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z bardzo smacznym farszem rydzowym, podane z ziemniaczanymi różami.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17953
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6744
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17953
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6744
Składniki
Przygotowanie farszu: Rydze i paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Smażymy na gorącym oleju do miękkości składników, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Usmażone składniki wykładamy z patelni łyżką cedzakową do miseczki, studzimy, dodajemy ser Mozzarella i mieszamy wszystkie składniki.
Wykonanie kotletów: Mięso wraz ze wszystkimi składnikami dobrze wyrabiamy. Ilością przypraw każdy decyduje pod swój smak.
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety, spłaszczamy na dłoni, nakładamy farsz.
Zlepiamy formując kotlety.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Bardzo smaczne są podane z pieczywem.
Kotlety podane z wykonanymi z ziemniaków, pieczonymi różyczkami. Smacznego :)