Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety mielone faszerowane rydzami i papryką.

Kotlety mielone faszerowane rydzami i papryką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1448 Ocena: 18789

Dodano:

Odsłon: 584

Kotlety z bardzo smacznym farszem rydzowym, podane z ziemniaczanymi różami.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie farszu:

    Rydze i paprykę i cebulę kroimy w kostkę.

  2. Smażymy na gorącym oleju do miękkości składników, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  3. Usmażone składniki wykładamy z patelni łyżką cedzakową do miseczki, studzimy, dodajemy ser Mozzarella i mieszamy wszystkie składniki.

  4. Wykonanie kotletów:

    Mięso wraz ze wszystkimi składnikami dobrze wyrabiamy. Ilością przypraw każdy decyduje pod swój smak.

  5. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety, spłaszczamy na dłoni, nakładamy farsz.

  6. Zlepiamy formując kotlety.

  7. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.

  8. Bardzo smaczne są podane z pieczywem.

  9. Kotlety podane z wykonanymi z ziemniaków, pieczonymi różyczkami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń