Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybne kotlety mielone zrobione z filetów morszczuka.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 108
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 108
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Składniki
Wymyte, osuszone filety mielimy razem z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem. Do zmielonego fileta dodajemy bułkę tartą, pieprz cytrynowy, ziołowy, sól, czosnek i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby farsz dojrzał w smak.
Po tym czasie formujemy z farszu kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!!!