Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska na wieczór bądź imprezę
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6366
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 863
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1620
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6366
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 863
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1620
Składniki
W misce mieszamy mąkę, cukier i sól. Dodajemy do tego wodę oraz olej i zagniatamy na jednolite ciasto.
Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 3 mm i kroimy go na małe kwadraty. Wszystkie kwadraty układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i smarujemy je roztopionym masłem oraz posypujemy ulubionymi przyprawami (np. sezam, mak, sól, kminek, etc.). Krakersy pieczemy 12-15 minut w temp. 180 stopni.