Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące krakersy serowe, gdy raz ich spróbujesz nigdy nie sięgniesz po te ze sklepowej półki. Świetnie smakują puste, a jeszcze lepiej przełożone kremem serowym.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5962
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9787
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5962
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9787
Składniki
Ciasto: Kawałki niezbyt twardego masła, cheddar, paprykę w proszku, sól i kremowy serek ucieramy drewnianą łyżką na gładką masę. Nie powinny się w niej trafiać kawałki masła. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na minimum 2 godziny do lodówki. Na lekko oprószonej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na placek o grubości 0,5 cm. Za pomocą foremki wycinamy ciasteczka. Ciastka smarujemy rozmąconym jajkiem, a następnie posypujemy ziarnami i płatkami papryki. Pieczemy w 200 stopniach C przez 10-15 minut na środkowym poziomie. Ciastka ostrożnie przekładamy na kratkę i studzimy. Krem: Serek mieszamy z przyprawami, napełniamy nim szprycę. Masę serową wyciskamy na połowę ciasteczek. Nakładamy drugie ciasteczka, lekko dociskamy. Rada: Do przełożenia można użyć dowolnego kremu serowego np. z łososiem lub ziołami. Ciastka można posypać tym czym lubimy np. posiekanymi pistacjami, płatkami soli lub pieprzem.