Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa dla każdego
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Obieramy pora z wierzchniej warstwy, która po zmiksowaniu mogłaby być łykowata. Do tego dania najlepiej wybrać mniejszy por, dzięki czemu zupa będzie smaczniejsza. Umyte i obrane warzywa kroimy w mniejsze kawałki łatwiejsze do ugotowania. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości wraz z kostką rosołową. Po ugotowaniu warzywa miksujemy blenderem na gładką, jednolitą masę, dodając jogurt grecki. Tak przygotowany krem doprawiamy pieprzem i solą.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła i wrzucamy pokrojony w kostkę razowiec. Grzanki doprawiamy czosnkiem granulowanym i oregano. Smażymy je na małym ogniu, aż całkowicie się wysuszą
Przed samym podaniem wrzucamy na krem garść grzanek. (alternatywą dla grzanek może być starty na drobnych oczkach żółty ser) Życzę smacznego