Do góry

Przekąski Przepis na:

krewetki w panierce kokosowej

krewetki w panierce kokosowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1539

Dodano:

Odsłon: 1179

Krewetki tygrysie w chrupiącej kokosowej panierce.

Składniki

  • 400 g krewetek tygrysich z ogonkiem
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • Jajko
  • Sól
  • 3 łyżeczki przyprawy aglione seasoning
  • olej kokosowy
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę kokosową, mieszamy z mąką pszenną i przyprawami.

  2. W drugim naczyniu rozbijamy jajko, następnie roztrzepujemy je widelcem.

  3. Krewetki panierujemy w panierce z mąki, jajku i jeszcze raz panierce.

  4. Krewetki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, ja do tego celu użyłam oleju kokosowego.

  5. Gotowe krewetki podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym lub tysiąca wysp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń