Krewetki tygrysie w chrupiącej kokosowej panierce.
krewetki w panierce kokosowej
Składniki
- 400 g krewetek tygrysich z ogonkiem
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- pół szklanki mąki kokosowej
- Jajko
- Sól
- 3 łyżeczki przyprawy aglione seasoning
- olej kokosowy
Składniki
- 400 g krewetek tygrysich z ogonkiem
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- pół szklanki mąki kokosowej
- Jajko
- Sól
- 3 łyżeczki przyprawy aglione seasoning
- olej kokosowy

Etapy przygotowania
Mąkę kokosową, mieszamy z mąką pszenną i przyprawami.
W drugim naczyniu rozbijamy jajko, następnie roztrzepujemy je widelcem.
Krewetki panierujemy w panierce z mąki, jajku i jeszcze raz panierce.
Krewetki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, ja do tego celu użyłam oleju kokosowego.
Gotowe krewetki podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym lub tysiąca wysp.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 53

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 337

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 137

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 101
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 53

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 337

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 137

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 101



Składniki
- 400 g krewetek tygrysich z ogonkiem
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- pół szklanki mąki kokosowej
- Jajko
- Sól
- 3 łyżeczki przyprawy aglione seasoning
- olej kokosowy
Mąkę kokosową, mieszamy z mąką pszenną i przyprawami.
W drugim naczyniu rozbijamy jajko, następnie roztrzepujemy je widelcem.
Krewetki panierujemy w panierce z mąki, jajku i jeszcze raz panierce.
Krewetki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, ja do tego celu użyłam oleju kokosowego.
Gotowe krewetki podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym lub tysiąca wysp.