Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
* Do przygotowania tego dania możesz użyć surowych krewetek tygrysich, lub mrożone, niegotowane.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Składniki
1. Na patelni rozgrzej oliwę. 2. Do oliwy dodaj czosnek, chilli oraz natkę pietruszki. 3. Smaż około 30 sekund. 4. Dodaj pastę z anchois. 5. Smaż około 1 minuty. 6. Dodaj oczyszczone i pozbawione pancerzy krewetki. 7. Smaż z każdej strony (około 3 minuty). 8. Dodaj wino i duś nie więcej niż 3 minuty. 9. Dodaj pomidory i duś wszystko razem około 3 minuty. 10. Dopraw solą oraz pieprzem. 11. Podawaj gorące z bagietką. 12. Smacznego :-)