Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym

Przepis dnia 2020-06-22
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4557

Dodano:

Odsłon: 8794

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym możecie podać zarówno jako przystawkę, jak również jako danie główne. Jeśli wybieracie drugą opcję wystarczy przygotować danie z podwójnej porcji :P

Składniki

  • 250 g krewetek
  • około 100 g masła
  • papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżka oliwy z oliwek
  • Sól
  • dodatkowo świeża bagietka
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym

Przygotowanie

  1. Rozpoczynamy od rozmrożenia krewetek (jeśli kupiliśmy mrożone) lub od ściągnięcia pancerza i oczyszczenia (jeśli kupiliście świeże). Następnie siekamy drobno czosnek, papryczkę chili oraz natkę pietruszki.

  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dorzucamy papryczkę i czosnek. Chwilę smażymy uważając, żeby nie spalić czosnku. Następnie dodajemy krewetki. Smażymy je około 2 minut z każdej strony. Pod koniec dodajemy masło i natkę pietruszki oraz doprawiamy solą. Całość dokładnie mieszamy.

  3. Gotowe krewetki podajemy ze świeżą bagietką i kieliszkiem dobrego wina.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 czerwca O qurcze, jakie pyszności :))
Za krewetki dałbym się pokroić, podobnie, jak za tuńczyka i ... sernik ;p
Pycha, mioodzio :D

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń