Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych i najpyszniejszych przepisów na krewetki :) Prawdziwa uczta dla podniebienia - obłędny maślano-winny sos i delikatne, rozpływające się w ustach krewetki ;) Eksplozja smaków i aromatów :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Krewetki (jeśli używamy mrożonych) rozmrozić, oczyścić i dokładnie osuszyć. Czosnek i natkę posiekać drobno, papryczkę chili pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać masło. Kiedy masło się rozpuści dodać czosnek i krótko przesmażyć. Dodać krewetki, wlać wino i smażyć z każdej strony po ok. 1 minucie. Dodać posiekane chili oraz natkę, wymieszać. Doprawić solą. Podawać od razu po przygotowaniu z bagietką, cząstkami cytryny oraz lampką wytrawnego wina.