Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych i najpyszniejszych przepisów na krewetki :) Prawdziwa uczta dla podniebienia - obłędny maślano-winny sos i delikatne, rozpływające się w ustach krewetki ;) Eksplozja smaków i aromatów :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1585
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 956
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1585
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 956
Składniki
Krewetki (jeśli używamy mrożonych) rozmrozić, oczyścić i dokładnie osuszyć. Czosnek i natkę posiekać drobno, papryczkę chili pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać masło. Kiedy masło się rozpuści dodać czosnek i krótko przesmażyć. Dodać krewetki, wlać wino i smażyć z każdej strony po ok. 1 minucie. Dodać posiekane chili oraz natkę, wymieszać. Doprawić solą. Podawać od razu po przygotowaniu z bagietką, cząstkami cytryny oraz lampką wytrawnego wina.