Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki z grilla

Krewetki z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14212

Dodano:

Odsłon: 1088

Przepyszne maleństwa są idealne do grillowania, porcja w sam raz na jeden kęs.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krewetki z grilla

Przygotowanie

  1. Miałam argentyńskie krewetki surowe w pancerzach.
    Zdjęłam pancerze, nacięłam grzbiet i wyjęłam "żyłkę".

    *Niektóre gatunki krewetek mają "żyłkę" bardziej od brzusznej strony.

    Wysmarowałam je w oliwie i przyprawie.

  2. Nadziałam je na szpadki- nie zwiną się.
    Zgrillowałam dosłownie po parę minut, tak aby wewnątrz mięso nie było szkliste. Posypałam je natką i skropiłam sokiem z cytryny.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń