Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z cheddarem i szynką szwarcwaldzką

Krokiety z cheddarem i szynką szwarcwaldzką

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 948

Dodano:

Odsłon: 3492

Doskonała alternatywa dla standardowych krokietów z kapustą i grzybami.

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe:
  • mąka 1 szklanka
  • jajko 1 sztuka
  • woda 3/4 szklanki
  • mleko 3/4 szklanki
  • odrobina oleju do smażenia
  • Nadzienie:
  • ser cheddar 200 g
  • szynka szwarcwaldzka 16 plasterków
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krokiety z cheddarem i szynką szwarcwaldzką

Przygotowanie

  1. Jajko lekko ubijamy, dodajemy mleko, wodę i mąkę, miksujemy do połączenia składników. Z ciasta smażymy 8 naleśników.

    Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Wykładamy porcję na każdym naleśniku.

    Następnie na środku kładziemy po 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej.

    Zewnętrzne boki składamy do środka i zwijamy w rulon.

    Gotowe panierujemy dwukrotnie w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

    Smażymy na oleju, na złoty kolor z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń