Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla standardowych krokietów z kapustą i grzybami.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2352
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18109
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2352
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18109
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Składniki
Jajko lekko ubijamy, dodajemy mleko, wodę i mąkę, miksujemy do połączenia składników. Z ciasta smażymy 8 naleśników. Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Wykładamy porcję na każdym naleśniku. Następnie na środku kładziemy po 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej. Zewnętrzne boki składamy do środka i zwijamy w rulon. Gotowe panierujemy dwukrotnie w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju, na złoty kolor z każdej strony.