Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne i przede wszystkim tanie. Idealne na obiad jak i kolacje. Jest całkiem proste w wykonaniu.
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1268
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 121
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1121
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 106
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1268
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 121
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1121
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 106
Składniki
Przygotuj farsz: Umyj i pokrój bardzo drobno pieczarki. Posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na patelni. Następnie dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje woda. W tym czasie poszatkuj kapustę kiszoną (wcześniej jej nie myj bo straci wszystkie wartości odżywcze). Dodaj do pieczarek i smaż jeszcze chwilę.
Usmażone warzywa przełóż do rondelka, zalej szklanką bulionu grzybowego, dodaj przyprawy, zmniejsz ogień. Duś pod przykryciem ok. 40 min. od czasu do czasu mieszając. Jeśli zacznie przywierać dodaj trochę wody. PAMIĘTAJ: Robisz farsz a nie sos, woda musi odparować zanim zdejmiesz ją z ognia.
Gdy farsz się dusi usmaż naleśniki:Trzy jajka wbij do miski. Wlej szklankę mleka. Do miski przesitkuj także 1 ½ szklanki mąki. Dodaj łyżeczkę cukru i oleju oraz szczyptę soli. Zmiksuj mikserem na gęstą, jednolitą masę. Wlej niecałą szklankę wody i rozrób ciasto trzepaczką (nie ubijaj mikserem).
Na patelni rozgrzej olej, a jego nadmiar wytrzyj ręcznikiem papierowym (ręcznika nie wyrzucaj- gdy po którymś naleśniku zauważysz, że patelnia jest zbyt sucha, po prostu przetrzyj ją ręcznikiem z olejem). Dużą łyżką odmierzaj porcje ciasta i wlewaj je na patelnie. Smaż po obu stronach na jasno złoty kolor, do momentu aż ciasto przestanie mieć płynną konsystencje.
Na gotowe naleśniki nakładaj farsz i zawijaj w rulony (cztery boki do środka i zawiń). Panieruj obtaczając najpierw w jajku, następnie w bułce tartej i smaż na patelni na złoty kolor.