Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne i przede wszystkim tanie. Idealne na obiad jak i kolacje. Jest całkiem proste w wykonaniu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 299
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 45
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 79
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 143
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17069
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 299
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 45
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 79
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 143
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17069
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Składniki
Przygotuj farsz: Umyj i pokrój bardzo drobno pieczarki. Posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na patelni. Następnie dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje woda. W tym czasie poszatkuj kapustę kiszoną (wcześniej jej nie myj bo straci wszystkie wartości odżywcze). Dodaj do pieczarek i smaż jeszcze chwilę.
Usmażone warzywa przełóż do rondelka, zalej szklanką bulionu grzybowego, dodaj przyprawy, zmniejsz ogień. Duś pod przykryciem ok. 40 min. od czasu do czasu mieszając. Jeśli zacznie przywierać dodaj trochę wody. PAMIĘTAJ: Robisz farsz a nie sos, woda musi odparować zanim zdejmiesz ją z ognia.
Gdy farsz się dusi usmaż naleśniki:Trzy jajka wbij do miski. Wlej szklankę mleka. Do miski przesitkuj także 1 ½ szklanki mąki. Dodaj łyżeczkę cukru i oleju oraz szczyptę soli. Zmiksuj mikserem na gęstą, jednolitą masę. Wlej niecałą szklankę wody i rozrób ciasto trzepaczką (nie ubijaj mikserem).
Na patelni rozgrzej olej, a jego nadmiar wytrzyj ręcznikiem papierowym (ręcznika nie wyrzucaj- gdy po którymś naleśniku zauważysz, że patelnia jest zbyt sucha, po prostu przetrzyj ją ręcznikiem z olejem). Dużą łyżką odmierzaj porcje ciasta i wlewaj je na patelnie. Smaż po obu stronach na jasno złoty kolor, do momentu aż ciasto przestanie mieć płynną konsystencje.
Na gotowe naleśniki nakładaj farsz i zawijaj w rulony (cztery boki do środka i zawiń). Panieruj obtaczając najpierw w jajku, następnie w bułce tartej i smaż na patelni na złoty kolor.