Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety ziemniaczane z wędzonym łososiem. Przepis pochodzi z 410. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Następnie wystudzić i ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać do purée wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przyprawić pieprzem. Wymieszać z drobno posiekanym łososiem, koperkiem i bułką tartą. Wybić jajko. Dobrze wymieszać i uformować krokiety (ręce warto zwilżyć wodą). Obtoczyć w zmielonych płatkach migdałowych.
Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Podawać z barszczem czerwonym.
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 2994
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 179
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 198
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 119
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 97
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 179
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 198
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 119
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Następnie wystudzić i ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać do purée wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przyprawić pieprzem. Wymieszać z drobno posiekanym łososiem, koperkiem i bułką tartą. Wybić jajko. Dobrze wymieszać i uformować krokiety (ręce warto zwilżyć wodą). Obtoczyć w zmielonych płatkach migdałowych.
Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Podawać z barszczem czerwonym.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Tortilla z łososiem i rukolą
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 55