Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. Sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad i kolację, a także jako przekąska na imprezę. Super smakuje w towarzystwie sosu czosnkowego lub ketchupu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je podawać w całości, przekrojone na pół lub pokrojone w plasterki.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki umieszczamy w misce i miksujemy do połączenia się składników. Można też ciasto wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Odstawiamy na ok. 30 minut, by odpoczęło. Ciasto trochę zgęstnieje. Rozgrzewamy równomiernie patelnię do naleśników (najlepiej bez oleju, bo już jest w cieście). Na patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu przekładamy na talerz i przykrywamy, by się nie wysuszały i pozostały elastyczne. Parówkę wrzucamy na wrzątek na około 5 min, aby się zagrzały, nie gotujemy. Na każdym naleśniku układamy na środku plaster sera. Na jednym z brzegów układamy parówkę, dajemy startą mozzarellę i zwijamy w rulon. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na rumiano z każdej strony (na średnim płomieniu). W tym czasie ser powinien się nieco rozpuścić w środku. Smacznego!
Można je podawać pokrojone w plasterki.