Do góry

Przekąski Przepis na:

Kruche babeczki z masą porową

Kruche babeczki z masą porową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 14997

Dodano:

Odsłon: 3056

Babeczki na inny sposób, są przepyszne.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Mąkę posiekać z masłem i jajkiem dodając po trochę śmietanę. Zagnieść kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.

    Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać odpowiednie do foremek krążki.

  2. Oblepiać wcześniej wysmarowane tłuszczem foremki.

  3. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiec na złoty kolor. Następnie wyjąć z pieca foremki, napełniać nadzieniem, ponownie podpiec i podawać na ciepło.

  4. Wykonanie nadzienia: Pory dokładnie umyć, cienko pokroić i udusić na maśle. Pod koniec duszenia dodać jajka i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń