Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki na inny sposób, są przepyszne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z masłem i jajkiem dodając po trochę śmietanę. Zagnieść kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać odpowiednie do foremek krążki.
Oblepiać wcześniej wysmarowane tłuszczem foremki.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiec na złoty kolor. Następnie wyjąć z pieca foremki, napełniać nadzieniem, ponownie podpiec i podawać na ciepło.
Wykonanie nadzienia: Pory dokładnie umyć, cienko pokroić i udusić na maśle. Pod koniec duszenia dodać jajka i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać.