Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki na inny sposób, są przepyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3735
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5496
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3735
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5496
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z masłem i jajkiem dodając po trochę śmietanę. Zagnieść kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać odpowiednie do foremek krążki.
Oblepiać wcześniej wysmarowane tłuszczem foremki.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiec na złoty kolor. Następnie wyjąć z pieca foremki, napełniać nadzieniem, ponownie podpiec i podawać na ciepło.
Wykonanie nadzienia: Pory dokładnie umyć, cienko pokroić i udusić na maśle. Pod koniec duszenia dodać jajka i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać.