Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze ciepłe, kruche pierożki z farszem pieczarkowym są dobre na każdą okazję. Zaspokoją nawet wybredne kulinarne gusta. :)
stolnica, wałek, piekarnik
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2351
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2351
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Na początku należy ugotować ryż w osolonej wodzie. ciasto: Mąkę przesiać przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać pół łyżeczki soli, jajko, starte masło oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto włożyć do lodówki na 45 minut. W tym czasie przygotować farsz.
farsz: Pieczarki umyć, odkroić ogonki. Posiekać w drobną kostkę. Usmażyć pieczarki na maśle. Posolić. Posiekać natkę. Dodać ryż oraz natkę. Przyprawić pieprzem. Oddzielić żółtka od białek. Białka dodać do farszu, który jest już lekko przestudzony.
Żółtka rozbełtać. Cienko ciasto rozwałkować. Podzielić ciasto na kwadraty. Nakładać po łyżce farszu. Brzegi smarować żółtkiem. Sklejać pierożki w trójkąty. Krawędzie dociskać widelcem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez max 20 minut na góra-dół. Smacznego! :)