Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu uwielbiamy ciasta drożdżowe z warzywami i grzybami. Jest to doskonała przekąska do pracy i szkoły.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2657
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 489
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 407
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 182
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2657
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 489
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 407
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 182
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 118
Składniki
Przepis jest na dwa kulebiaki Dwie formy 35 X 7 cm, wysmarowane tłuszczem i posypane bułką. Nadzienie. Pieczarki i warzywa kroimy w drobną kostkę, por w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchew z selerem. Przesmażamy na sporym ogniu 5 minut. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym, majerankiem, szczyptą soli, i pieprzu czarnego. Dodajemy pieczarki, przesmażamy 3-4 minuty. Dodajemy por, smażymy 2 minuty, przykrywamy pokrywką zmniejszamy płomień i dusimy około 5 minut, do puszczenia soków z pieczarek. Potem zdejmujemy pokrywkę i smażymy do odparowania płynów około 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy i posypujemy posiekaną natką pietruszki Ciasto. Do miski przesiewamy mąkę w środek kruszymy drożdże , posypujemy je cukrem. Po bokach dajemy pokrojoną margarynę, jajka, śmietanę, sól i pieprz. Odstawiamy na jakieś 5-10 minut, żeby drożdże ruszyły. Potem zagniatamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt 35 X 22 cm. Na środek wzdłuż ciasta wykładamy farsz na wysokość ok. 2 cm ciasto lekko nakładamy na siebie i zlepiamy.
Ciasto przekładamy do formy ,łączeniem do spodu blaszki. Wierzch ciasta nacinamy nożyczkami. Śmietanę z solą, pieprzem i odrobiną mleka mieszamy i smarujemy ciasto. Pieczemy w 190 C około 30 minut do lekkiego zbrązowienia.