Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki mięsno-warzywne

Kulki mięsno-warzywne

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 4786

Dodano:

Odsłon: 2839

przekąska

Składniki

  • mięso mielone z indyka 30 dag
  • mięso mielone wp 40 dag
  • cebula
  • pieczarki 5-6 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • jajko
  • bułka tarta
  • ciasto francuskie
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, sos sojowy
  • olej
  • żółty ser
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. cebule drobno posiekać, pieczarki zetrzeć na tarce, papryke pokroic w kostke, rozgrzać olej, dodać cebula i pieczarki, dusić do odparowania soku, dodać paprykę, posolić, chwilę podusić, wystudzic,
    2. mięso wymieszać z jajkiem, łyzką bułki tartej, warzywami, tartym serem, dodać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem,
    3. ciasto pokroić na paseczki, z mięsa zrobić kulki, nałożyć paski ciasta, piec ok 20 min w 180 st,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń