Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i zarazem zdrowa przekąska nie tylko na karnawał. Delikatny aromat wody różanej i kardamonu wzmocni smak. Natomiast liofilizowane wiśnie dadzą delikatne orzeźwienie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6115
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1030
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6115
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1030
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem i krótko podgotować. Ostudzić. Migdały delikatnie uprażyć na suchej patelni, potem rozdrobnić. Ja nie rozdrabniałam na pył ale można je zmielić drobniej. Do rozdrobnionych migdałów dodać miękkie daktyle, kardamon i wodę różaną. Wszystko zmiksować dolewając odrobinę wody z daktyli. Pod koniec dodać część lekko zmielonych wiśni. Z masy formować kulki, obtaczać w kakao i odłożyć do lodówki. Resztą wiśni posypać gotowe kulki.