Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i zarazem zdrowa przekąska nie tylko na karnawał. Delikatny aromat wody różanej i kardamonu wzmocni smak. Natomiast liofilizowane wiśnie dadzą delikatne orzeźwienie.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 48
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 560
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 122
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 336
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 48
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 560
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 122
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 336
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem i krótko podgotować. Ostudzić. Migdały delikatnie uprażyć na suchej patelni, potem rozdrobnić. Ja nie rozdrabniałam na pył ale można je zmielić drobniej. Do rozdrobnionych migdałów dodać miękkie daktyle, kardamon i wodę różaną. Wszystko zmiksować dolewając odrobinę wody z daktyli. Pod koniec dodać część lekko zmielonych wiśni. Z masy formować kulki, obtaczać w kakao i odłożyć do lodówki. Resztą wiśni posypać gotowe kulki.