Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i zarazem zdrowa przekąska nie tylko na karnawał. Delikatny aromat wody różanej i kardamonu wzmocni smak. Natomiast liofilizowane wiśnie dadzą delikatne orzeźwienie.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 66
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 164
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 185
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 375
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 66
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 164
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 185
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 375
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem i krótko podgotować. Ostudzić. Migdały delikatnie uprażyć na suchej patelni, potem rozdrobnić. Ja nie rozdrabniałam na pył ale można je zmielić drobniej. Do rozdrobnionych migdałów dodać miękkie daktyle, kardamon i wodę różaną. Wszystko zmiksować dolewając odrobinę wody z daktyli. Pod koniec dodać część lekko zmielonych wiśni. Z masy formować kulki, obtaczać w kakao i odłożyć do lodówki. Resztą wiśni posypać gotowe kulki.