Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki serowe

Kulki serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2197

Dodano:

Odsłon: 12737

Przekąska, która świetnie nadaje się na imprezę. Kolory cieszą oko i zachęcają do jedzenia. Nie potrzeba wiele czasu by je zrobić – wielkość może być różna – jak kto woli. Lepiej jednak smakują mniejsze kuleczki.

Składniki

  • Ser feta - 1 opakowanie (270 g)
  • Serek topiony - 100 g
  • Serek śmietankowy - 150 g
  • Pieprz - do smaku
  • Do obtaczania - kurkuma, czarny i biały sezam, siekany szczypiorek, zioła prowansalskie, ostra papryka
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 3 rodzaje sera łączymy ze sobą dokładnie na jednolitą masę (zrobiłam to rękoma) i dodajemy pieprz do smaku. Na osobne talerzyki wysypujemy różne przyprawy, w których będziemy obtaczać nasze kuleczki. Dłońmi formujemy kulki, obtaczamy w przyprawach, w każdą kuleczkę wbijamy wykałaczkę. Przed podaniem schładzamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

are 02 listopada 2018 Hmm, w podanych proporcjach masa wychodzi mało gęsta, taki "krem". Nie ma możliwości by z takiej zrobić jakiekolwiek kulki.

Z czym może być problem?
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń