Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz nietypowej, rybnej przekąski na Boże Narodzenie, skorzystaj z naszej propozycji na rybne kulki w zalewie octowej. Przepis jest niezwykle prosty, ale trzeba pamiętać, aby kuleczki przygotować wcześniej, muszą 2 dni macerować się w zalewie.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Składniki
Prace zacznij od przygotowania zalewy octowej. Cebule pokrój w piórka.
W dużym garnku zagotuj wodę, następnie wrzuć pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Dodaj przyprawy oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj, następnie wlej ocet. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut. Po upływie czasu zdejmij z palnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Śledzie zmiel za pomocą maszynki do mięsa lub zblenduj na gładką masę. Przełóż do miski i dodaj roztrzepane jajka.
Cebulę posiekaj drobno i wrzuć do śledzi. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj, do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzej olej. Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdy z kawałków obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Kulki śledziowe przełóż do dużego słoika, zalej przygotowaną wcześniej zalewą i porządnie zakręć. Wstaw do lodówki na 2 dni.
Po upływie czasu kulki śledziowe podawaj jako przekąskę.