Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak mielony z szynkowaru

Kurczak mielony z szynkowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7177

Dodano:

Odsłon: 11748

Smaczny kurczak który nadaje się idealnie na kanapki ! Długo pozostaje aromatyczny i soczysty ! Wszystkich gorąco zachęcam do robienia własnych wędlin !!! To naprawdę kolosalna różnica.

Składniki

  • 1 kg zmielonego mięsa z kurczaka
  • 1,5 łyżki płaskiej peklosoli
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak mielony z szynkowaru

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka możemy zmielić bądź też drobno pokroić wsadzić do torebki i robić tłuczkiem. Ważne jest to aby mięso dokładnie wyrobić z przyprawami.

  2. Do tak przygotowanego kurczaka dodajemy wszystkie przyprawy i solidnie wyrabiamy. A następnie wkładamy folię do szynkowaru przekładamy przygotowane mięso i zakręcamy, zamykamy. Odstawiamy do lodówki na noc a najlepiej 24h.

  3. Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki. Wodę w garnku doprowadzamy do temperatury 85 stopni i w niej parzymy mielonkę z kurczaka w szynkowarze przez ok 2h. W momencie kiedy osiągniemy pożądaną temperaturę możemy przełożyć termometr do szynkowaru. Po ok 2 h kurczak powinien osiągnąć temperaturę 75 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 07 października 2017 Do plagiatorka. Lubię kurczaka pod wszelką postacią! Dzięki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 16 grudnia 2016 Już dawno nie robiłem wędliny. Na święta koniecznie zrobię ;) Swojska najlepsza <3

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń