Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40700
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1088
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3437
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40700
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1088
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3437
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić. Z jajek, wody, mąki pszennej i mąki ziemniaczanej z dodatkiem soli i pieprzu zarobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Mięso maczać w przygotowanym cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.