Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie popularne ale podane w formie babki , ładniej prezentuje się na stole.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336683
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4012
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423129
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2595
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336683
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4012
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423129
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2595
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodawać pokrojone warzywa (bez papryki). Gotować aż mięso będzie odchodzić od kości. Ostudzić. Obrać ze skóry i kości.
Z wywaru odlać 1/2 litra i rozmieszać z gorącą żelatyną. Odstawić do przestygnięcia, Formę do babki przepłukać zimną wodą. Na dnie ułożyć pokrojoną marchewkę (nie za dużo, bo galarateka będzie miała słodki smak), listki pietruszki i drobno pokrojoną paprykę. Następnie wyłożyć rozdrobnione mięso. Zalać przestudzonym wywarem. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem zanurzyć na kilka sekund w misce z gorącą wodą by galaretka łatwo wyszła z formy.