Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę pokroić drobno,żeby nie była spagetti.Ugotować do miękkości.Ugotować grzybki.Odlać wodę z kapusty i wlać do niej wodę z grzybków,pogotować chwilkę.Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Odcedzić kapustę,dodać do niej kiełbasę z cebulką i pokrojone w paski lub większą kostkę grzybki oraz ugotowany wcześniej w osolonej wodzie makaron.Razem wszystko przesmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego! Można łazanki zrobić również w wersji wegetariańskiej,bez kiełbasy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anna_82 21 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
podobnie robię, tylko z boczkiem zamiast kiełbaski :) pychota 5 gwiazdek :)17 Kto głosował? | Odpowiedz

pablopicasso 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Nie ma jak łazanki coś pysznego polecam mmmm przepyszne danie17 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 06 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjne danie:)Wszystkim bardzo smakuje.Daję 5 gwiazdek:)17 Kto głosował? | Odpowiedz