Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny przysmak kuchni łemkowskiej. Wbrew temu, że Łemkowie pochodzą ze wschodu Polski, to wielu z nich osiedliło się na ziemiach zachodnich. Ich zwyczaje i przepisy kulinarne są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Przepis pochodzi z książki "Wrocławska Książka Kucharska".
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2418
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101866
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2418
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101866
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Ser z masłem wyrabiamy na gładką masę, mieszamy z miętą. Z sera formujemy małe kulki, układamy na blaszce i suszymy w 75° przez 45 min. (Drzwi od kuchenki powinny być uchylone). Następnie wyjmujemy, odstawiamy na noc w suche, chłodne miejsce. Kulki sera przekładamy do słoików, zalewamy olejem (olej możemy wymieszać z bazylią, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem). Ser w ten sposób można (w lodówce) przechowywać przez miesiąc.