Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skoro udało mi się jeszcze znaleźć opieńki ..........zapiekanki -czemu nie
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 503
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 503
Składniki
Opieńki usmażyć z solą na maśle , na wolnym ogniu pod koniec dodając cebulę ( w kostkę)- około 20min.grzyby + 5-10 min grzyby z cebulą
Bułki przekroić jak na zapiekanki , wydrążyć miąższ, nadziać grzybami z cebulą, na każdej połówce bułki rozprowadzić po 1 łyżce śmietany, posypać natką , papryką i serem żółtym ( w tej kolejności)
Zapiekać w piekarniku lub kombiwarze w temp. 180 st. aż do roztopienia sera zółtego.
Spożywać w momentach szczególnej tęsknoty za lasem :)