Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leszcz w zalewie octowej to smaczna rybka jako przekąska na spotkaniach rodzinnych , pyszna do wódki i nie tylko. Leszcz jest rybą bardzo ościstą ale też bardzo smaczną , zaskoczy gości swoim smakiem i kruchością. Zawsze dostaję rybki od sąsiada , to takie rybki zawsze trafiają do zalewy octowej są pyszne.
patelnia, nóż, deska do krojenia, naczynie lub duży słój , garnek na zalewę,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 983
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4260
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 602
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 957
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 983
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4260
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 602
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 957
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Rybę oczyszczamy, patroszymy i dokładnie płuczemy . Oczyszczone ryby kroimy w dzwonka , doprawiamy solą i pieprzem wg. uznania i odstawiamy na godzinkę lub dwie w chłodne miejsce. Następnie ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a jeżeli ktoś lubi tak jak ja, to ryby po obtoczeniu w mące obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy je na złoty kolor z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażone ryby układamy w wysokim naczyniu lub w dużym słoju i zalewamy ciepłą zalewą. Przygotowanie zalewy; Wodę z octem i pozostałymi składnikami zagotowujemy, gotujemy około 3 -5 minut po czym wyłączamy i lekko przestudzamy. Po 2 - 3 dniach rybka jest gotowa do spożycia. Rada; Rybkę możemy przygotować dwoma sposobami to znaczy panierować tylko w mące albo drugi sposób panierować w mące w rozbełtanym jajku i bułce tartej.