Pyszna, chrupiąca przekąska idealna zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na imprezowy stół :)
Łódeczki z ogórków
Składniki
- Ogórek sałatkowy długi 2 szt.
- Jajko ugotowane na twardo 2 szt.
- Rzodkiewki 2 pęczki
- Śmietana gęsta lub jogurt grecki 2-3 łyżki
- Koperek siekany 1 łyżka
- Szczypiorek siekany 1 łyżka
- Sól
- Pieprz
Składniki
- Ogórek sałatkowy długi 2 szt.
- Jajko ugotowane na twardo 2 szt.
- Rzodkiewki 2 pęczki
- Śmietana gęsta lub jogurt grecki 2-3 łyżki
- Koperek siekany 1 łyżka
- Szczypiorek siekany 1 łyżka
- Sól
- Pieprz

Etapy przygotowania
Ogórki obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół i kolejno na kawałki o dł. 5-6 cm. Ostrożnie wydrążyć miąższ. Można go później wykorzystać np. do chłodnika z ogórków. Obrane jaja posiekać, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kilka zostawić w całości. Dodać koperek, szczypiorek, śmietanę lub jogurt, wymieszać razem, posolić i popieprzyć do smaku.Wydrążone ogórki napełnić farszem, przybrać talarkami rzodkiewki. Ułożyć na liściach sałaty.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Kremy
- Dla zdrowia
Odsłon: 178

No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 215

Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 9799

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 235
Ostatnio komentowane przepisy

Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Kremy
- Dla zdrowia
Odsłon: 178

No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 215

Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 9799

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 235



Składniki
- Ogórek sałatkowy długi 2 szt.
- Jajko ugotowane na twardo 2 szt.
- Rzodkiewki 2 pęczki
- Śmietana gęsta lub jogurt grecki 2-3 łyżki
- Koperek siekany 1 łyżka
- Szczypiorek siekany 1 łyżka
- Sól
- Pieprz
Ogórki obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół i kolejno na kawałki o dł. 5-6 cm. Ostrożnie wydrążyć miąższ. Można go później wykorzystać np. do chłodnika z ogórków. Obrane jaja posiekać, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kilka zostawić w całości. Dodać koperek, szczypiorek, śmietanę lub jogurt, wymieszać razem, posolić i popieprzyć do smaku.Wydrążone ogórki napełnić farszem, przybrać talarkami rzodkiewki. Ułożyć na liściach sałaty.
pachnie wiosną :)
Pyszności:)
Super przekąska :)
Pyszotka:)