Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe bułeczki doskonale się nadają jako dodatek do sałatek.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Składniki
Mąkę (3-4 łyżki) wsypać do miski, zrobić małe wgłębienie, wsypać drożdże, letnie mleko oraz cukier zamieszać rozczyn. Obsypać mąka i odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce na ok 15 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodać sól, olej oraz resztę mąki. Wyrobić ciasto tak aby nie kleiło się do rąk (w razie potrzeby podsypać delikatnie mąką). Uformować kulę posypać mąka i odstawić do ponownego wyrośnięcia na ok godzinę. Po wyrośnięciu formować małe kulki i odstawić na chwile do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki (ok 10 minut), posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać tartym serem. Piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.